×

HABERLER & ETKİNLİKLER

Anasayfa Haberler & Etkinlikler ortadoğu pazarında genta rüzgârı
ORTADOĞU PAZARINDA GENTA RÜZGÂRI

Bitki besleme ürünleri ve farklı türlerdeki tohum çeşitleri ile Türkiye pazarından sonra Ortadoğu pazarında da söz sahibi olmayı hedefleyen GENTA, bu pazara yönelik çalışmalarının meyvelerini topluyor. GENTA’nın BORNEO f1 ve BALİ f1 çeşitleri Suudi Arabistan pazarının gözdeleri arasına çoktan girdi.

GENTA, 10 yıl önce ilk olarak Azerbaycan ile çıktığı ihracat yolunda Mısır, Suriye, Ürdün ve Suudi Arabistan’a da uzanarak başarıyla yürüyor. GENTA bu ülkeler arasından bitki beslemede Azerbaycan’da; tohumda ise Suudi Arabistan’da üreticiler tarafından tanınan ve güven duyulan bir firma olmayı başardı.

GENTA’nın Türkiye’den çıkıp Ortadoğu’ya uzanan ihracat hamlesinde Suudi Arabistan önemli bir yer tutuyor. GENTA bu bölgelerde serada üretilen hıyar ve domates pazarında son 3 yıldır distribütör aracılığıyla tohum çeşitlerinin adaptasyon denemelerini yapıyor. Bu süreç içinde GENTA, 2 domates çeşidi için tescil de aldı. Bu çeşitlerden BORNEO f1 3 bölgede, BALİ f1 ise Al Qassim bölgesinde yaygın olarak yetiştiriliyor. Tüm bölgelerde güz, bahar ve tek sezon olarak dikimi yapılan BORNEO f1 verim, meyve kalitesi ve meyve iriliği ile üreticilerin dikkatini çekiyor.

Üreticiler kadar bölge distribütörü Haytem’in de beğenisini kazanan ve performansı ile Haytem’i heyecanlandıran BORNEO f1, bu potansiyeli ile her yıl satış rakamını istikrarlı bir şekilde arttırarak, daha uzun yıllar Arabistan pazarında beğenilerek dikileceğinin sinyallerini veriyor.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ÇORUM’DA TARLALARA GÜN DOĞUYOR

Cengiz Kart, verim, yağlılık oranı ve kuruma özellikleri açısından tüm beklentilerini karşılayan GENTA’nın ayçiçek tohumu SUNITA’ya olan ilginin nedenlerini anlatıyor.

BADEM AĞAÇLARI GENTA’YA EMANET

Şanlıurfa’da kuru tarımın yanında badem tarımı ile de uğraşan üretici Nuri Günbeyi, üretimde verimini düşüren olumsuzlukları düzenli bitki besleme yaparak gideriyor. 

ORTADOĞU PAZARINDA GENTA RÜZGÂRI

Türkiye pazarından sonra Ortadoğu pazarında da söz sahibi olmayı hedefleyen GENTA, bu pazara yönelik çalışmalarının meyvelerini topluyor.