×

HABERLER & ETKİNLİKLER

Anasayfa Haberler & Etkinlikler çorum’da tarlalara gün doğuyor
ÇORUM’DA TARLALARA GÜN DOĞUYOR

Çorum’da buğdaydan ayçiçek tarımına doğru yöneliş devam ediyor. Bölge üreticilerinden Cengiz Kart, verim, dayanıklılık, yağlılık oranı ve kuruma özellikleri açısından tüm beklentilerini karşılayan GENTA’nın ayçiçek tohumu SUNITA’ya olan ilginin nedenlerini anlatıyor.

Çorum merkeze bağlı Sapa köyünde üretim yapan Cengiz Kart, 650 dönümlük arazisinde ağırlıklı olarak ayçiçeği olmak üzere, nohut, buğday, arpa, yemlik buğday ve pancar olmak üzere geniş bir yelpazede ekim yapıyor. Cengiz Kart, birçok üretici gibi son iki yıldır ayçiçeğine ağırlık veren üreticilerden. Kart, ayçiçeği tohumunda GENTA’nın SUNITA tohumunu kullanıyor. Geçtiğimiz sezon ilk kez SUNITA ile tanışan Kart, susuz tarım yapmış olmasına rağmen sonuçtan oldukça memnun kalmış. Aynı dönemde başka bir firmanın tohum çeşidini de ektiğini ifade eden Kart, yeni sezon için tercihini sadece SUNITA’dan yana yapmış. “Verim açısından SUNITA’dan çok memnun kaldım. Sulamadığım halde 300 kiloyu aşan bir verim elde ettim. Danelerin dolgunluğu da oldukça iyiydi. Göbeğine varana kadar dolu daneler verdi” sözleri ile tohum hakkındaki memnuniyetini dile getiren Kart, sulu tarım yapma şansı olsaydı alacağı verimin 400-450 kiloları aşacağını tahmin ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ÇORUM’DA TARLALARA GÜN DOĞUYOR

Cengiz Kart, verim, yağlılık oranı ve kuruma özellikleri açısından tüm beklentilerini karşılayan GENTA’nın ayçiçek tohumu SUNITA’ya olan ilginin nedenlerini anlatıyor.

BADEM AĞAÇLARI GENTA’YA EMANET

Şanlıurfa’da kuru tarımın yanında badem tarımı ile de uğraşan üretici Nuri Günbeyi, üretimde verimini düşüren olumsuzlukları düzenli bitki besleme yaparak gideriyor. 

ORTADOĞU PAZARINDA GENTA RÜZGÂRI

Türkiye pazarından sonra Ortadoğu pazarında da söz sahibi olmayı hedefleyen GENTA, bu pazara yönelik çalışmalarının meyvelerini topluyor.