×

HABERLER & ETKİNLİKLER

Anasayfa Haberler & Etkinlikler badem ağaçları genta’ya emanet
BADEM AĞAÇLARI GENTA’YA EMANET

Şanlıurfa’da kuru tarımın yanında badem tarımı ile de uğraşan üretici Nuri Günbeyi, üretimde verimini düşüren olumsuzlukları düzenli bitki besleme yaparak gideriyor. Günbeyi’nin bu uğraşta yardımcısı ise GENTA’nın bitki besleme ürünleri oluyor.

Şanlıurfa’da her ne kadar topraklar kıraç ve sulama imkanı şimdilik yetersiz olsa da iyi bakım ve doğru tarım teknikleri kullanarak verimliliği arttırmak mümkün olabiliyor. Şanlıurfa’da kuru tarımın yanında badem tarımı ile de uğraşan üretici Nuri Günbeyi, üretimde verimini düşüren olumsuzlukları düzenli bitki besleme yaparak gideren üreticilerden biri. Günbeyi’nin bu uğraşta yardımcısı ise GENTA’nın bitki besleme ürünleri oluyor.

Günbeyi, badem ağaçları için GENTA ürünleri ile yapılan uygulamaları ise şöyle aktarıyor: “Bademi topladıktan sonra bir sonraki senenin meyvesini arttırmak için MAXIMA uyguluyoruz. Ağacın çiçeklenme döneminde ise BIOFORTUNE kullanıyoruz. Çiçeklerin kuvvetli olması içinse yine fosfor uygulaması yapıyoruz.”

Günbeyi’nin badem dışında nar için de bitki beslemede tercihi GENTA ürünleri oluyor. Günbeyi: “Narda başlıca kullandığımız ürün GENTA’nın hümik asidi BIOMOL’dur. Çatlamalar için kalsiyum, çiçeklenmeyi arttırmak için de fosfor uyguluyoruz. BIOFORTUNE nar için de ideal bir ürün. Bazen alttan DEPARTER uyguladığımız da oluyor. Tüm yetiştirdiğimiz ürünler için GENTA’ya başvuruyoruz. Bu ürünlerin performansından da verime katkısından da memnunuz” diyor.

Tarla tarımında da bitki besleme yaptığını söyleyen üretici Günbeyi, bu alanda yaptığı uygulamaları şu sözlerle ifade ediyor: “Tarla bitkileri için özellikle ELFER ZnP kullanıyoruz. Arpada kardeşleme ve döllenmeyi arttırmak için çinko ve fosfor uygulaması etkili oluyor. Ayrıca buğday ve arpada pas hastalığı görülen yıllarda bitkinin tekrar yeşillenip gelişimini sürdürmesi için GENTA’nın SEATON SUPERMIX deniz yosunu ürünü kullanıyoruz” diyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ÇORUM’DA TARLALARA GÜN DOĞUYOR

Cengiz Kart, verim, yağlılık oranı ve kuruma özellikleri açısından tüm beklentilerini karşılayan GENTA’nın ayçiçek tohumu SUNITA’ya olan ilginin nedenlerini anlatıyor.

BADEM AĞAÇLARI GENTA’YA EMANET

Şanlıurfa’da kuru tarımın yanında badem tarımı ile de uğraşan üretici Nuri Günbeyi, üretimde verimini düşüren olumsuzlukları düzenli bitki besleme yaparak gideriyor. 

ORTADOĞU PAZARINDA GENTA RÜZGÂRI

Türkiye pazarından sonra Ortadoğu pazarında da söz sahibi olmayı hedefleyen GENTA, bu pazara yönelik çalışmalarının meyvelerini topluyor.