×

HABERLER & ETKİNLİKLER

Anasayfa Haberler & Etkinlikler oniki 12 f1 söğüt'le buluştu
ONİKİ 12 F1 SÖĞÜT'LE BULUŞTU

Türkiye genelinde yeni sebze tohumu çeşitleriyle bilinirliliğini pekiştiren GENTA, 8-9 Ağustos tarihlerinde Burdur’un Söğüt beldesinde ONİKİ 12 F1 isimli iri tip domates çeşidinin tanıtımını gerçekleştirdi.
Gösterim, Söğüt Toptancı Hali’nin karşısında kurulan geleneksel bir yörük çadırında yapıldı. 2 gün süren etkinlikte yaklaşık 1000 üretici ağırlandı, yemek ve içecek ikramı yapıldı.

Tanıtım boyunca GENTA ve Vilmorin Anadolu Tohumculuk (VAT) Satış & Ür-Ge ekibi çeşit hakkında bölge üreticilerine teknik bilgiler verdi. Aynı zamanda bölgede üretilmiş ONİKİ 12 F1 meyveleri sergilendi ve yetiştirildikleri seralar gezdirilerek çeşidin üstün performansı gözler önüne serildi. Öte yandan VAT’ın aşı anacı SUPERPRO F1’in çok iyi sonuçları da gözlemlenip gösterilerek, bu iki eşsiz kalitedeki ürünün sinerjisi üzerinde duruldu. ONİKİ 12 F1 çok yüksek verimi, meyve iriliği, sertliği ve albenisiyle tanıtıma katılan üreticilerin büyük beğenisini topladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ÇORUM’DA TARLALARA GÜN DOĞUYOR

Cengiz Kart, verim, yağlılık oranı ve kuruma özellikleri açısından tüm beklentilerini karşılayan GENTA’nın ayçiçek tohumu SUNITA’ya olan ilginin nedenlerini anlatıyor.

BADEM AĞAÇLARI GENTA’YA EMANET

Şanlıurfa’da kuru tarımın yanında badem tarımı ile de uğraşan üretici Nuri Günbeyi, üretimde verimini düşüren olumsuzlukları düzenli bitki besleme yaparak gideriyor. 

ORTADOĞU PAZARINDA GENTA RÜZGÂRI

Türkiye pazarından sonra Ortadoğu pazarında da söz sahibi olmayı hedefleyen GENTA, bu pazara yönelik çalışmalarının meyvelerini topluyor.